‘Don’t forget to feed the mosquitos’: Siberian woman shocks Instagram with summer snap

Anastasia Gruzdyeva
Remember the girl who let the infamous Yakutian weather give her a literal makeover? Well, she’s at it again, but this time she’s focusing on Siberian mosquitoes. The pesky bloodsuckers invade the region during the short, but scorching hot summers.

This is Anastasia Gruzdyeva. You might recognize her from earlier in January, when her selfie with friends blew up the Internet, showing people just how severe winters in Yakutsk can be.

Все уже в курсе, что у нас тут -50? И да, мы выбираемся из дома (приходится) и Ходим по улицам, при этом остаёмся в живых😂 даже видосик снять можно и сфоткаться🤣да и вообще жарковато как то😂 Два года назад выкладывая подобное фото, я подумать не могла, что все эти два года оно будет путешествовать по интернету и побывает во всевозможных пабликах😂 даже до @9gag дошло😅 Чтож, пора обновить фоточку то😂😂😂 А вообще у меня такое ощущение, что я ввела какую то моду фоткать замороженные реснички или до того, как сама сфоткала их не замечала этого, но ведь сейчас почти у каждой жительницы Якутска имеется такая фоточка, правда ведь😏 а два года назад их было не так много😅 А ещё видосик ловите🤣 И нет, пандой я после этого не становлюсь, слава моей туши для ресниц, которая не течёт после этого😍❤️ Тут могла бы быть реклама туши, но не будет😅 И нет, это я не специально шла и дышала спецом на ресницы, это просто путь на работу в -47🤷🏼‍♀️ минут 15-20 на улице и готово❄️ #зима #winter #yakutsk #snowlashes #snowlashesyakutia #yakutia #vsco

Публикация от Anastasia Gruzdeva (@anastasiagav)

This time, “sponsoring the photo are a small bunch of flowers and a lack of mosquito repellant,” she jokes. “Want to stop for a bit, and take a snap? How about collecting some wild flowers? That’s fine – just don’t forget to feed a crowd of mosquitos while you’re at it. It was a horrible experience,” she adds.

Her Instagram post has already garnered over 5,000 likes. To Gruzdeva’s surprise, some even thought she’d photoshopped the snap.

Moscow resident Tatyana Savina gave Guzdeva’s snap an added boost by displaying both pictures side by side, captioning the photo with the words – “Yakutia in a nutshell.”

If using any of Russia Beyond's content, partly or in full, always provide an active hyperlink to the original material.

More exciting stories and videos on Russia Beyond's Facebook page

This website uses cookies. Click here to find out more.

Accept cookies